Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Alakor banánkenyér

A banánkenyér szerintem évszaktól függetlenül elég népszerű finomság és ami a legjobb még benne, hogy abszolút egyszerű elkészíteni. A belevalókat kedvünk szerint variálhatjuk; személy szerint nekem a friss vagy az aszalt gyümölcsös verziók a kedvenceim. Most mégis egy csokisat mutatok, ugyanis a megmaradt nyusziétcsokikat már tényleg ideje volt felhasználni. (Természetesen cserélhető a csoki ízlésünk szerint másra.)

Hozzávalók 1 darab banánkenyérhez:

  • 300 g világos alakor liszt
  • 2 db nagyon érett banán összenyomkodva + 1 db a tetejére
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 65 g barna cukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek olívaolaj
  • 200 ml mandulatej

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy keverőtálban (vagy robotgépben/turmixgépben) keverjük össze az összes hozzávalót a 3. banán és a csoki kivételével.
  3. Ha egyállagú masszát kaptunk, forgassuk bele kanállal a darabokra vágott csokit (vagy a amit használunk) és öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt kenyérformába.
  4. Tegyük a sütőbe és süssük 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. (Félidőben visszavehetjük a hőfokot, ha úgy látjuk, hogy nagyon barnul a teteje, vagy akár le is takarhatjuk sütőpapírral.)

Kapcsolódó termékek