Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Alakor gofri (dupla adag)

A nagy melegben senki nem szeret órákat strázsálni a sütő előtt, szóval ha eleged van a melegből, a gofri jó választás. A tészta percek alatt elkészül, pár perc alatt kisül, édes, illatos, ropogós…finom lekvárral, kakaóval vagy akár mogyorókrémmel is.
Mondjuk nekem a legnagyobb kedvencem finoman porcukorral hintve, friss citrommal csepegtetve!
Na jó, a gofri télen is telitalálat, hiszen képzeljétek csak el: kint hull a hó, hűvösen fúj a szél, de mi bent ülünk a meleg szobában, lábunkat puha pokróc fedi…mellettünk gőzölög egy bögre illatos tea, kezünkben kedvenc könyvünk…és…és…és…vaníliásan illatozó, ropogós gofrit falatozunk!

Felhívom kedves figyelmeteket, hogy az alábbi recept DUPLA mennyiség. Egyrészt azért dupla, mert nálunk mindenki nagyon szereti, másrészt pedig azért, mert HŰTŐBEN 1-2 napig eltárolható. Így nem kell kisütni az egészet, hanem másnapra is marad friss gofri.

Hozzávalók:

800 gramm világos alakor liszt
-900 gramm tej
-220 gramm kristálycukor
-2 csomag vaníliás cukor
-250 gramm puha vaj
-6 egész tojás
-1 teáskanál sütőpor
-1 nagy csipet só

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor kb felével kemény habbá verjük. A vajat a maradék cukorral és a tojások sárgájával kikeverjük, majd a sóval és sütőporral vegyített lisztet és a tejet 2-3 részletben hozzákeverjük. A felvert tojáshabot szintén több részletben óvatosan a masszához forgatjuk. Legalább 1 órát pihentetjük! Ha szükséges, vékonyan vajazzuk/olajjal kenjük át a felforrósított gofrisütőt, és süssük aranybarnára a gofrit!

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0