Nehézségi fokozat:
Alakor gyümölcsös muffin
Oh, azok a gyönyörű, ellenállhatatlan muffinok! Ki ne szeretné, igaz? Ezerféleképpen variálható, sosem unalmas. Most egy isteni finom, puha, szaftos és gyümölcsökkel teli verziót mutatok, amihez a világos alakor lisztet használtam.
Hozzávalók 7 db XL-es méretű kapszlihoz:
(1 db XL-es kapszli 2 darab hagyományosnak felel meg)
- 200 g világos alakor liszt
- 1 ek sütőpor
- 90 g barna cukor
- 60 ml olaj
- 250 ml növényi tej (én most mandulatejet használtam)
- 60 ml növényi joghurt (én most mandulajoghurtot használtam)
- 1 tk vaníliakivonat
- 150 g fagyasztott erdei gyümölcskeverék (friss gyümölcsök is lehetnek)
Tálaláshoz:
- maradék joghurt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Egy keverőtálban (vagy robotgépben/turmixgépben) keverjük össze az összes hozzávalót a gyümölcsök kivételével.
- Ha egyállagú masszát kaptunk, forgassuk bele kanállal a gyümölcsöket és töltsük a tésztát muffinformákba.
- Tegyük a sütőbe és süssük 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- Önmagában is isteni, de a maradék joghurttal is tálalhatjuk.



