Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Alakor gyümölcsös muffin

Oh, azok a gyönyörű, ellenállhatatlan muffinok! Ki ne szeretné, igaz? Ezerféleképpen variálható, sosem unalmas. Most egy isteni finom, puha, szaftos és gyümölcsökkel teli verziót mutatok, amihez a világos alakor lisztet használtam.

Hozzávalók 7 db XL-es méretű kapszlihoz:

(1 db XL-es kapszli 2 darab hagyományosnak felel meg)

  • 200 g világos alakor liszt 
  • 1 ek sütőpor
  • 90 g barna cukor
  • 60 ml olaj
  • 250 ml növényi tej (én most mandulatejet használtam)
  • 60 ml növényi joghurt (én most mandulajoghurtot használtam)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 150 g fagyasztott erdei gyümölcskeverék (friss gyümölcsök is lehetnek)

Tálaláshoz:

  • maradék joghurt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy keverőtálban (vagy robotgépben/turmixgépben) keverjük össze az összes hozzávalót a gyümölcsök kivételével.
  3. Ha egyállagú masszát kaptunk, forgassuk bele kanállal a gyümölcsöket és töltsük a tésztát muffinformákba.
  4. Tegyük a sütőbe és süssük 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  5. Önmagában is isteni, de a maradék joghurttal is tálalhatjuk.

Kapcsolódó termékek