Nehézségi fokozat:
Alakor mákos-barackos süti
Ismét egy roppant egyszerű receptet hoztam, ami semmi különösebb konyhai jártasságot nem igényel, viszont a végeredményből pont az ellenkezőjét fogják rólunk gondolni. Ez egy isteni finom, szaftos mákos süti, amit az őszibarack tökéletesen kiegészít ízével, pikánsságával és plusz szaftosságával.
Hozzávalók:
- 200 g világos alakor liszt
- 100 g őrölt mák
- 1 tasak sütőpor
- 100 g barna cukor
- 2 közepes alma apró lyukú reszelőn lereszelve
- ½ citrom reszelt héja
- 250 ml növényi tej (én mandulát használtam)
- 2-3 db őszibarack a tetejére
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra alsó-felső sütési fokozaton.
- Egy keverőtálban (vagy robotgépben/turmixgépben) keverjük össze az összes hozzávalót a barack kivételével.
- Egy piteformát vagy tortaformát béleljünk kis sütőpapírral (én egy 23 cm átmérőjű piteformát használtam), majd öntsük bele a tésztát.
- Vágjuk a tetejére az őszibarackot tetszés szerint, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivennénk, hogy megsült-e.
- Tálaljuk friss barackkal, ribizlivel, de a baracklekvár (vagy egyéb lekvár ízlésünk szerint) is tökéletesen illik hozzá.



