Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Alakor mákos-barackos süti

Ismét egy roppant egyszerű receptet hoztam, ami semmi különösebb konyhai jártasságot nem igényel, viszont a végeredményből pont az ellenkezőjét fogják rólunk gondolni. Ez egy isteni finom, szaftos mákos süti, amit az őszibarack tökéletesen kiegészít ízével, pikánsságával és plusz szaftosságával.

Hozzávalók:

  • 200 g világos alakor liszt
  • 100 g őrölt mák
  • 1 tasak sütőpor
  • 100 g barna cukor
  • 2 közepes alma apró lyukú reszelőn lereszelve
  • ½ citrom reszelt héja
  • 250 ml növényi tej (én mandulát használtam)
  • 2-3 db őszibarack a tetejére

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra alsó-felső sütési fokozaton.
  2. Egy keverőtálban (vagy robotgépben/turmixgépben) keverjük össze az összes hozzávalót a barack kivételével.
  3. Egy piteformát vagy tortaformát béleljünk kis sütőpapírral (én egy 23 cm átmérőjű piteformát használtam), majd öntsük bele a tésztát.
  4. Vágjuk a tetejére az őszibarackot tetszés szerint, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivennénk, hogy megsült-e.
  5. Tálaljuk friss barackkal, ribizlivel, de a baracklekvár (vagy egyéb lekvár ízlésünk szerint) is tökéletesen illik hozzá.

Kapcsolódó termékek