Nehézségi fokozat:
Alakor mazsolás kalács
Kalácssütéshez nem kell különösebb alkalom, viszont egy kalács a hétköznapokat is alkalmibbá varázsolja. Főleg, ha mazsolás! 😉
Hozzávalók 1 db kalácshoz:
- 330 g kalácshoz való alakor kalács sütőkeverék
- 3-4 marék mazsola (vagy ízlés szerint)
- 3 ek (növényi) tej
Elkészítés:
- A tasakon található sütési útmutató szerint állítsuk össze a tésztát és kelesszük meg.
- Ha megkelt a tészta, borítsuk lisztezett felületre és nyújtsuk ki kb. 1 ujjnyi vastag téglalap alakúra.
- Kenjük meg a felületét (növényi) tejjel és szórjuk meg ízlés szerint mazsolával. Tenyerünkkel kicsit bele is nyomkodhatjuk a tésztába, hogy biztos a helyükön maradjanak.
- A hosszabbik oldal mentén tekerjük fel a tésztát, majd egy éles késsel vágjuk el hosszában a „hengert”.
- Csavarjuk össze a két szárat és tegyük a sütőformába.
- Hagyjuk 5-10 percig letakarva kelni, majd kenjünk meg a tetejét a maradék (növényi) tejjel, mielőtt betennénk a sütőbe.
- A tasakon olvasható útmutató szerint süssük készre a kalácsot. A szép szeletelés érdekében várjuk meg míg langyosra hűl.



