Nehézségi fokozat:

Alakor mazsolás kalács

Kalácssütéshez nem kell különösebb alkalom, viszont egy kalács a hétköznapokat is alkalmibbá varázsolja. Főleg, ha mazsolás! 😉

Hozzávalók 1 db kalácshoz:

Elkészítés:

  1.  A tasakon található sütési útmutató szerint állítsuk össze a tésztát és kelesszük meg.
  2.  Ha megkelt a tészta, borítsuk lisztezett felületre és nyújtsuk ki kb. 1 ujjnyi vastag téglalap alakúra.
  3.  Kenjük meg a felületét (növényi) tejjel és szórjuk meg ízlés szerint mazsolával. Tenyerünkkel kicsit bele is nyomkodhatjuk a tésztába, hogy biztos a helyükön maradjanak.
  4.  A hosszabbik oldal mentén tekerjük fel a tésztát, majd egy éles késsel vágjuk el hosszában a „hengert”.
  5.  Csavarjuk össze a két szárat és tegyük a sütőformába.
  6.  Hagyjuk 5-10 percig letakarva kelni, majd kenjünk meg a tetejét a maradék (növényi) tejjel, mielőtt betennénk a sütőbe.
  7.  A tasakon olvasható útmutató szerint süssük készre a kalácsot. A szép szeletelés érdekében várjuk meg míg langyosra hűl.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0