Nehézségi fokozat:

Alakor meggyes amerikai palacsinták

Amerikai palacsinta, a kicsik és nagyok kedvence! Bár valószínű ez az állítás a hagyományos „tekerős” palacsintára is igaz, azonban én most az előbbire hoztam egy meggyes receptet. Épp meggyszezon van, de kedvünk szerint természetesen más gyümölccsel is készíthető. Én leggyakrabban (fagyasztott) áfonyát használok hozzá, de ilyenkor nyáron több szezonális gyümölcsöt is bevetek. Nálunk ezek az amerikai típusú palacsinták a nagy kedvencek, kislányom az esetek többségében inkább ilyet kér, ezért már rengeteg variációban elkészült. Ezt most világos és teljes kiőrlésű alakor keverékéből sütöttem, de ha az egyikből szeretnénk, úgy is működni fog a recept.  Lenmagot a napi lenmag adagunk fedezése miatt (is) adok hozzá, és bár sűrítő funkciót is ellát, de ha valaki kihagyja, akkor sem lesz gond. Ezek a palacsinták szinte elronthatatlanok, úgyhogy bátran kísérletezzünk vele! És nem elírás, tényleg nem használok olajat a sütéshez sem. Tapadásmentes palacsintasütőm van, amibe olaj hozzáadása nélkül nem ragadnak le.

Hozzávalók kb. 15-18 darabhoz:

  • 100 g világos alakor liszt
  • 100 g teljes kiőrlésű alakor liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 2 ek őrölt lenmag
  • 1/4 tk fahéj
  • 4 ek nyírfacukor
  • 1 bögre növényi tej
  • 1 bögre / kb. 180 g magozott meggy

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót keverjük össze egy keverőtálba, ezzel el is készítettük a palacsintatésztát.
  2. Egy tapadásmentes palacsintasütőt melegítsünk fel, majd vegyük vissza hőfokot közepes-alacsonyra és kezdjük el megsütni a palacsintákat.
    Egy-egy palacsinta egy-egy evőkanálnyi tésztának felel meg. (Itt nem mérőkanalat használok, hanem a sima hétköznapi evőkanalaink egyikét.) Az én palacsintasütőmben 3 palacsinta fér el kényelmesen egyszerre, de ez függ a serpenyő méretétől.
  3. Adagoljunk a serpenyőbe evőkanalanként a tésztát és süssük a palacsintákat oldalanként 1-2 percig. Akkor fordítsuk meg, mikor a felületén kis buborékok jelennek meg és a széle kicsit kezd szilárdulni.
    Én nem használok olajat a sütéshez, de ha nincs tapadásmentes palacsintasütőnk, vagy nem vagyunk biztosak a sikerben, akkor az első adag előtt pár csepp olajat eloszlathatunk a serpenyő felületén.
  4. Süssük addig a palacsintákat, míg tart a tészta. Érdemes inkább alacsonyabb hőfokon sütni, mert hamar megéghet az alja.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0