Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Alakor nokedli – tojás nélkül

Kislányom egyik kedvence a nokedli. Bár szerintem a gyerekek zöme szereti, szóval ez nem egy rendhagyó dolog.  Viszont mivel elég gyakran készül, úgy gondoltam, megosztom itt a receptet, hátha más is szívesen venné. Bár lehet kicsit nagyképűség receptnek hívni, mert már nagyjából az 5 éves kislányom is elkészíti minden utasítás nélkül egyedül is.  A klasszikus nokedli tojással készül, de mivel a növényi alapú étrendben nem használunk tojást, így én az kihagyom. És igen, így is isteni finom lesz! Aki nem hiszi, járjon utána!

Hozzávalók kb. 3-2 adaghoz:

Elkészítés:

  1. A hozzávalókból készítsünk egy lágy nokedlitésztát.
  1. Forraljunk egy nagy edényben enyhén sós vizet és nokedliszaggató segítségével szaggassuk bele a tésztát. Amikor feljöttek a víz tetejére, egy szűrőkanállal szűrjük ki a nokedliket, tegyük egy tálba, csorgassunk rá egy kevés olajat, forgassuk össze. (Ezzel elkerülhetjük, hogy nagyon összeragadjanak, de aki nem használ olajat, az egyből keverje össze a raguval.)
  2. Tálaljuk kedvenc ragunkkal (én gombapörtöltet készítettem most mellé), de akár levesbetétnek is nagyszerű választás.

Kapcsolódó termékek