Nehézségi fokozat:

Alakor pizza fehér lisztből

Na jöhet egy finom pizza? Az alakorból is isteni pizzatésztát lehet gyúrni, és semmivel sem macerásabb a készítése, mint a hagyományos liszttel gyúrt verzióé, viszont ízre szerintem ez összehasonlíthatatlanul finomabb!

Hozzávalók 3 db közepes méretű vékonyabb pizzához vagy 2 db nagyobb vastagabbhoz:

Elkészítés:

  1. Gyúrjuk tésztát a hozzávalókból és letakarva kelesszük meg. A tészta ragacsos lesz kicsit, nem kell megijedni, ez normális.
  2. Borítsuk a tésztát lisztezett felületre, osszuk három vagy két részre és nyújtsuk ki őket kb. 25-30 cm átmérőjű kör alakúra.
  3. Tegyük a pizzákra a kedvenc feltétjeinket és süssük meg.
    Én pizzakövön sütöm sütőben, amit 250 fokra előmelegítek, így kb. 3-5 perc alatt meg is sülnek a pizzák (a vékony tésztás főleg).

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0