Nehézségi fokozat:
Alakor pizza fehér lisztből
Na jöhet egy finom pizza? Az alakorból is isteni pizzatésztát lehet gyúrni, és semmivel sem macerásabb a készítése, mint a hagyományos liszttel gyúrt verzióé, viszont ízre szerintem ez összehasonlíthatatlanul finomabb!
Hozzávalók 3 db közepes méretű vékonyabb pizzához vagy 2 db nagyobb vastagabbhoz:
- 250 g világos alakor liszt
- só ízlés szerint
- 1 ek szárított élesztő
- 150 ml víz
Elkészítés:
- Gyúrjuk tésztát a hozzávalókból és letakarva kelesszük meg. A tészta ragacsos lesz kicsit, nem kell megijedni, ez normális.
- Borítsuk a tésztát lisztezett felületre, osszuk három vagy két részre és nyújtsuk ki őket kb. 25-30 cm átmérőjű kör alakúra.
- Tegyük a pizzákra a kedvenc feltétjeinket és süssük meg.
Én pizzakövön sütöm sütőben, amit 250 fokra előmelegítek, így kb. 3-5 perc alatt meg is sülnek a pizzák (a vékony tésztás főleg).



