Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Alakor teljes kiőrlésű pizza

Természetesen nem maradhat el a fehér pizza párja, azaz a teljes kiőrlésű verzió sem. Mint ahogy azt már sokszor írtam, a kedvenc lisztjeim a teljes kiőrlésűek, így leggyakrabban ezeket használom. A teljes kiőrlésű pizza receptje nagyban hasonlít a fehér változathoz, egy plusz tétellel bővült csak a hozzávalók sora. Egy kevés olajat is adtam a tésztához, hogy picit ellensúlyozzam a teljes kiőrlésű liszt tömörebb állagát. És bár szinte ugyanúgy készül, mint a fehér változat, ízben szerintem ez karakteresebb, nekem ez a kedvencem.

Hozzávalók 3 db közepes méretű vékonyabb pizzához vagy 2 db nagyobb vastagabbhoz:

Elkészítés:

  1. Gyúrjuk tésztát a hozzávalókból és letakarva kelesszük meg. A tészta ragacsos lesz kicsit, nem kell megijedni, ez normális.
  2. Borítsuk a tésztát lisztezett felületre, osszuk három vagy két részre és nyújtsuk ki őket kb. 25-30 cm átmérőjű kör alakúra.
  3. Tegyük a pizzákra a kedvenc feltétjeinket és süssük meg.
    Én pizzakövön sütöm sütőben, amit 250 fokra előmelegítek, így kb. 3-5 perc alatt meg is sülnek a pizzák (a vékony tésztás főleg).

Kapcsolódó termékek