Nehézségi fokozat:

Almás-fahéjas kalács

Az alma isteni zamatának és a fahéj finom illatának egyszerűen lehetetlen ellenállni. Legújabb édes keverékünkben pedig mindkettő megtalálható, így Neked már csak gyorsan el kell készíteni, és be kell zsebelni a család elismerő szavait!

Nálam volt pár szem alma a kamrában, amit én rápakoltam a tetejére, de ez természetesen el is hagyható! Azonban ha Te mást tennél a tetejére, például más gyümölcsöt vagy diót, azt is megteheted!

A kalácsot elkészítheted vízzel vagy növényi tejekkel, és ha szeretnéd, a vajat és a cukrot is elhagyhatod, hiszen a keverék tartalmaz bio vaníliás cukrot is. Nálam édesszájú a család, így én szoktam még egy keveset hozzátenni!

Hozzávalók (1 kalácshoz):

-1 csomag világos tönköly almás-fahéjas édes sütőkeverék
-250 ml tej (vagy víz, vagy növényi tej)
-30 gramm olvasztott, de nem meleg vaj (vagy margarin, de el is hagyható)
-4 evőkanál porcukor (tetszés szerint csökkenthető-növelhető a mennyiség)
-2 db alma (szintén elhagyható, vagy cserélhető másra)
-1 evőkanál kristálycukor és 1 káváskanál fahéj keveréke (elhagyható)

A lisztet a tejjel, a vajjal és a cukorral alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen kb 30 percig pihentetjük.

Lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd formára igazítjuk, és a sütőpapírral bélelt sütőformába (vagy tapadásmentes formába) helyezzük. Ráhalmozzuk az almát, és rászórjuk a fahéjas cukrot.

További 20-25 percig pihentetjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0