Nehézségi fokozat:
Almás-fahéjas muffinok kalácstésztából
Egy korábbi receptnél is írtam, hogy nagyon szeretem a Natur Gold lisztkeverékeit, mert minimális energiabefektetéssel tökéletes eredményeket lehet vele elérni. Ez a receptem megint egy nagyon jó példa erre. Az alakor kalács sütőkeveréket használtam egy kis csavarral.A tésztába kevertem egy kis almapürét és fahéjat, valamint nem klasszikus kalácsformában, hanem muffinformákban sütöttem meg. A végeredmény pedig magáért beszél, isteni finom lett! Próbáljátok ki! Önmagában is mennyei, de akár lekvárral és magvajjal töltve is tálalhatjuk.
Hozzávalók kb. 8 db nagyobb muffinformához:
- 1 tasak (330 g) alakor kalács sütőkeverék
- 4 ek barna cukor (nyírfára is cserélhető)
- 1/2 tk fahéj
- 1/2 bögre / 125 ml almapüré
- 1/2 bögre / 125 ml növényi tej
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt légkeverés módozaton 170 fokra.
- Minden hozzávalót tegyünk egy nagy tálba és jól keverjük össze.
- Adagoljuk a tésztát muffinformákba és hagyjuk 10-15 percig kelni.
- Tegyük a muffinokat az előmelegített sütőbe és süssük 25-30 percig (vagy tűpróbáig), míg aranybarna lesz a teteje.



