Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Almás-kakaós muffinok – teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Igen-igen, egy újabb muffinrecept.  Mit mondhatnék? Szeretjük! És ami még fontos szempont, hogy a muffinsütés az egyik leggyerekkompatibilisebb konyhai elfoglaltság, ami csak létezik. Kicsiket-nagyokat le lehet vele kötni és a sikerélmény is garantált. Nálunk nagyon mennek a muffinok, az ízükért és a sütés élményért egyaránt.

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

  • 300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 bögre / 250 ml reszelt alma
  • ½ csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • ½ tk fahéj
  • 150 ml datolyaszirup
  • 4 ek kókuszolaj (vagy más olaj, de ez el is hagyható)
  • 50 ml növényi tej

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A hozzávalókat keverjük össze egy tálban.
  3. Adagoljuk a tésztát muffinpapírral bélelt muffinformákba (ha szilikonos a formánk, akkor nem szükséges a papír) és tegyük a formát az előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 25-30 percig vagy tűpróbáig.

Kapcsolódó termékek