Nehézségi fokozat:
Almás-kakaós muffinok – teljes kiőrlésű tönkölylisztből
Igen-igen, egy újabb muffinrecept. Mit mondhatnék? Szeretjük! És ami még fontos szempont, hogy a muffinsütés az egyik leggyerekkompatibilisebb konyhai elfoglaltság, ami csak létezik. Kicsiket-nagyokat le lehet vele kötni és a sikerélmény is garantált. Nálunk nagyon mennek a muffinok, az ízükért és a sütés élményért egyaránt.
Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
- 300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 bögre / 250 ml reszelt alma
- ½ csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
- ½ tk fahéj
- 150 ml datolyaszirup
- 4 ek kókuszolaj (vagy más olaj, de ez el is hagyható)
- 50 ml növényi tej
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- A hozzávalókat keverjük össze egy tálban.
- Adagoljuk a tésztát muffinpapírral bélelt muffinformákba (ha szilikonos a formánk, akkor nem szükséges a papír) és tegyük a formát az előmelegített sütőbe.
- Süssük 25-30 percig vagy tűpróbáig.



