Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

amerikai Palacsinta

Az alakorból készült palacsinta különleges, finom ízével egészen biztos, hogy nem fogsz tudni betelni, pláne, ha felhő puhaságú kis puffancsokként készítjük!

Hozzávalók:

A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjét verjük kemény, de nem törős habbá.
A lisztet a tejjel, cukorral, tojások sárgájával és a sütőporral keverjük csomómentesre, majd óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot.
Közepesen forró serpenyőt vékonyan olajozzunk/vajazzunk ki, és tegyünk a masszából 1-1 evőkanálnyi halmokat. Ha már szép aranybarnára sült az alja, óvatosan fordítsuk meg és süssük készre a másik felét is.
Mi mézben elkevert pici fahéjjal fogyasztottuk, de nagyon finom lekvárral, pudinggal, gyümölcsökkel is!

Kapcsolódó termékek