Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Arany Galuska

Ha azt mondom, hogy puha tészadarabkák diós-fahéjölelésben, lágy vanília öntettel, biztos vagyok benne hogy felkiáltasz: ARANYGALUSKAAA! 
Bizony, aranygaluska, és nem is akármilyen: tápláló, egészséges és isteni finom ősi gabonából!

Hozzávalók:

1 csomag (330 gramm) alakor kalács keverék
– 5 evőkanál porcukor (OPCIONÁLIS-a keverék tartalmaz vaníliás cukrot, azonban ha szereted az édesebb ízt akkor tedd hozzá)
– 250 ml langyos tej (vízzel vagy növényi tejjel is készítheted)
– 50 gramm darált dió
– 5 evőkanál kristálycukor
– 1 teáskanál őrölt fahéj
– 4-5 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj

A lisztet elkeverjük a tejjel (és ha szeretnéd, a cukorral) majd letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük. A tészatagbócból hüvelykujjnyi csíkokat vágunk, amit kb 2 cm-es darabokra aprítunk. A tésztadarabkákat kissé megforgatjuk az olajban, és egy sütőformába tesszük.
Az első réteget bőven szórjuk meg a fahéjas-diós cukorral, majd folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok. A nyers tésztát még kb 20 percig pihentessük a formába, majd 170 fokon (alsó-felső légkeverésen) kb 33-36 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vaníliasodóval tálaljuk.

Kapcsolódó termékek