Nehézségi fokozat:
Aszalt paradicsomos, fűszeres, napraforgómagos teljes kiőrlésű kenyér
Ismét egy teljes kiőrlésű kenyérreceptet hoztam, melybe egyik kedvencemet, az olasz ízvilágot csempésztem. Most az ősi gabona sütőkeveréket használtam a sütéshez, de természetesen az alakorral is tökéletesen működik.
Hozzávalók 1 db kenyérhez:
- 500 g teljes őrlésű ősi gabona sütőkeverék (útifűmaghéjjal)
- 3 evőkanál napraforgómag
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 4-5 szelet (napon) szárított paradicsom (én olajban eltettet használtam, de a másik is jó)
Elkészítés:
- A tasakon található kenyérsütési útmutató szerint állítsuk össze a kenyértésztát.
- Adjuk a liszthez a napraforgómagot, a fűszeretet és a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot, mielőtt a vizet hozzáöntenék.
- Innen újra kövessük a tasakon található utasításokat. (Kelesszük meg a tésztát, tegyük tapadásmentes sütőformába és süssük meg.)



