Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Aszalt paradicsomos-mákos bagel

Az alakor fantasztikusan diós, mély ízét az aszalt paradicsom nagyon jól kiemeli, a tetejére pirult mákszemek pedig extra ropogósságot adnak a bagelnek! Akár finom reggelinek, vagy tápláló vacsorának szánod, akár a gyerkőc uzsonnájának, ennek a bagelnek senki sem tud ellenállni!

Hozzávalók (6 darabhoz):
1 csomag világos alakor lisztkeverék (450 gramm)
-420 gramm langyos víz
-20 gramm (szárított) paradicsom apróra vágva
-1-2 evőkanál egész szemű mák
-1 tojás a lekenéshez (ha van maradék tojássárgájád vagy tojásfehérjéd, az is jó)

Ha szárított paradicsommal dolgozol, érdemes kb a víz felébe beáztatni 30-60 percet. A lisztet a langyos vízzel (vagy langyos, beáztatott paradicsomos vízzel) alaposan elkeverjük, majd langyos helyen kb 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, és felgömbölyítjük. Bagel formára alakítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Lekenjük a tojással, és megszórjuk a mákkal. 15-20 percet pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek