Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Aszalt paradicsomos szezámmagos csiga

Kicsit forradalmasítottuk a csigákat: töltelék helyett illatos aszalt paradicsomot használtunk, a tetejét pedig szezámmaggal szórtuk. A fehér tönkölynek köszönhetően kívül ropogós, belül azonban nagyon puha, finom a tésztája! Bátran vonjuk be a legkisebbeket is az elkészítésbe!

Hozzávalók (8 darabhoz):

Ha aszalta paradicsomot használunk, érdemes a teljes vízmennyiségből kb 100 ml-be beáztatni sütés előtt legalább 30 perccel. Én is így tettem, így az aszalt paradicsomos vízen felül már csak 290 ml vizet tettem a tésztához.

A lisztet a vízzel és a paradicsommal alaposan eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd egy téglalappá lapogatjuk, amit 8 egyenlő csíkra osztunk.

A csíkokat kicsit áthengergetjük, majd csiga alakban feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, lekenjük tojással és megszórjuk a maggal.

15 perc pihentetés után 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.

Kapcsolódó termékek