Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Baconos tönkölykifli

Ez a baconnal gazdagított teljes kiőrlésű kifli olyan finom, hogy nálunk még langyosan, minden feltét nélkül elfogyott. Mivel a tönköly (főleg a teljes kiőrlésű) hajlamosabb arra, hogy szárazabb, kissé tömörebb legyen, ezért most pici olajat dolgoztam bele ennek kiküszöbölésére, így garantáltan jó szaftos, puha lesz a bélzet. A rásült bacon pedig…nyamm-nyammm…

Hozzávalók (6 darabhoz):
1 csomag teljes kiőrlésű tönköly lisztkeverék
-2 evőkanál olaj
-kb 200 gramm szeletelt bacon
-410 ml langyos víz

A lisztet a vízzel és az olajjal alaposan kikeverjük, és letakarva langyos helyen kb 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk. Felgömbölyítjük, és kb 5 percre letakarva pihentetjük.
A gombócokból kisebb rudakat sodrunk, majd kb 25-30 cm hosszúságúra nyújtjuk. Körbetekerjük a baconnal, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Itt még kb 15 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek