Nehézségi fokozat:

Bolognai húsos csiga

Bár az édes kelt tésztákat mindenki szereti, ugye, hogy valahogy mindig a sós fogy el először??? Hiszen ki tudna ellenállni egy szaftos, húsos, fűszeres raguval töltött puha tésztának…ugye, hogy Te is kipróbálod?

Hozzávalók: 

A tésztához:
1 csomag világos alakor sütőkeverék
-370 ml langyos víz 

A raguhoz:
-450-500 gramm darált hús (bármilyen jó ami szeretsz)
-1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
-3 gerezd fokhagyma zúzva
-2 közepes sárgarépa reszelve
-1-2 szál angol zeller reszelve (opcionális)
-4-5 evőkanál sűrített paradicsom
-ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregánó, stb.
-3 evőkanál zsiradék
-kb 5 dl víz

Először a ragut készítjük el, hiszen ennek teljesen ki kell hűlnie, mielőtt a tésztára kerül. A hagymákat, a répát és a zellert a zsiradékon kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, amit szintén jól lepirítunk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és ezt is hozzápirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, borsot és a fűszereket, és lefedve alacsony lángon addig főzzük (azért figyeljünk rá és kevergessük, nehogy leégjen) amíg a folyadék teljesen el nem fő, a ragunk pedig be nem sűrűsödik. Kihűtjük.
A tésztához a lisztet a langyos vízzel elkeverjük, és langyos helyen letakarva kb 30-40 perc alatt kb a duplájára kelesztjük.
Erősen lisztezett felületen átgyúrjuk. Ne ijedjünk meg, az alakor ragad. Nem kicsit, nagyon. Az átgyúrás után sokkal kezelhetőbb lesz a tészta. Szintén erősen lisztezett felületen kb fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a raguval, és szorosan feltekerjük.
Cérnával kb kétujjnyi darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakozatjuk a csigákat. 15-20 percig ismét pihentetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben (ha lehet, alsó-felső légkeverés) kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0