Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Bounty-s kakaós alakorcsiga

Szerintem nagyon fontos, hogy a legkisebbek is ki tudják venni a részüket a sütés-főzésből. A közös alkotás öröménél pedig már csak az a fantasztikusabb, amikor közösen elfogyasztjuk munkánk gyümölcsét! A Bounty-s kakaós csiga azt hiszem telitalálat, és nem csak a kicsik, hanem a nagyobbak is örömmel fogyasztják!

Hozzávalók (17-18 darab kisebb csigához)

A tésztához:
1 csomag alakor kalácsliszt keverék (330 gramm)
-2 evőkanál porcukor
-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-250 gramm langyos tej
-30 gramm olvasztott (de már nem forró) vaj

A töltelékhez:
-100 gramm puha vaj
-5 evőkanál kristálycukor
-100 gramm kókuszreszelék

A lisztet a porcukorral, kakaóval, vajjal és a tejjel alaposan elkeverjük, és letakarva langyos helyen kb 30-35 percig pihentetjük. A töltelékhez a puha vajat kikeverjük a cukorral. A tésztát lisztezett felületen kb fél cm-es lappá nyújtjuk, és megkenjük a cukros vajjal, majd megszórjuk a kókuszreszelékkel. Kicsit nyomkodjuk bele a kókuszt a vajba. Hosszabbik oldalánál szorosan tekerjük fel a tésztát, és cérnával kb hüvelykujjnyi darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat, ahol még kb negyed óráig pihentetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha nagyon pirulna a kókusz a tekercsek tetején, akkor takarjuk le alufóliával.

Kapcsolódó termékek