Nehézségi fokozat:

Buborék kenyér

Állítjuk, hogy egy finom, puha és illatos tönkölyből készült finomságnak lehetetlen ellenállni! Ez a jópofa kis golyókból álló kenyeret pedig akár kettévágva, klasszikus módon fogyasztjuk, akár mártogatóst kínálunk hozzá, biztosan sikert aratunk majd vele!

Hozzávalók (kb 25 cm átmérőjű formához, de akár egy sütőpapírral bélelt lemezen is süthetjük):

A lisztet a vízzel alaposan keverjük el, és letakarva, langyos helyen kb 30-60 perc alatt kelesszük duplájára.

Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd vágjuk tetszés szerinti darabokra (én kisebb és nagyobb darabokat is vágtam).

A tésztadarabkákat egyesével formázzuk golyóvá, majd sütőpapírral bélelt tepsire/sütőlemezre helyezzük. 10 perc pihentetés után lekenjük tojással és megszórjuk a magvakkal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0