Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Ciabatta

A ciabattát több okból szeretem. Egyrészt azért, mert nem kell bajlódni a formázással, no és azért is, mert ezek a kis rusztikus tésztadarabok pont a formázás hiánya miatt ropogósabbak, hiszen a szabálytalan alakjuknak köszönhetően több „csücsökkel” rendelkeznek. Ez a füstölt sajtos változat pedig már csak hab a tortán, hiszen a sajt extra ropogósságot ad!

Hozzávalók (6 darabhoz):
1 csomag világos alakor lisztkeverék (450 gramm)
-380 gramm langyos víz
-50 gramm sajt apróra kockázva (nálam füstölt trappista)

A lisztet a vízzel és a sajttal alaposan összekeverjük, majd letakarva langyos helyen kb 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, nagy téglalappá formázzukmajd 6 egyenlő részre osztjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és kb 15-20 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek