Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Citromos-túróhabos ökörszem és mogyorókrémmel töltött golyók

Hozzávalók 12 darabhoz (6 db túrós és 6 db mogyorókrémes)

  • a tésztához: 1 csomag alakor kalács keverék 220 ml langyos víz
  • a mogyorókrémes golyóhoz 3-4 evőkanál mogyorókrém 
  • a túrós töltelékhez:
    • 50 gramm túró
    • 2 evőkanál porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál olvasztott vaj
    • 1 tojás (+1 a lekenéshez)
    • egy negyed -kezeletlen- citrom reszelt héja
    • csipet só
    • szórásnyi egész szemű mák
    • szeletelt mandula
  • A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrokat, a vajat és a citromhéjat, és villával krémesre törjük.
    A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a túrós krémhez.
    A tésztához a lisztet és a vizet alaposan összedolgozzuk, majd letakarva kb. 20-25 percig pihentetjük.
    Ezután 12 részre osztjuk, és enyhén lisztezett felületen gombócokká formázzuk őket.
    Az ökörszemhez mélyedést készítünk, és bő teáskanálnyi túrós tölteléket halmozunk rá.
    A mogyorókrémes golyóhoz a tésztagombócot a kezünkkel kb. 9-10 cm átmérőjű koronggá lapítjuk, 1 teáskanál mogyorókrémet teszünk a közepére, és alaposan összecsippentjük a tésztát, nehogy kifolyjon a töltelék.
    A kis tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük őket a felvert tojással, és ha van kedvünk, megszórhatjuk őket mandulával és egész szemű mákkal.
  • A tésztát 160 fokra előmelegített sütőben tesszük, ahol alsó-felső légkeverésen kb. 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0