Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Citromos túrókrémes bukta

Ha azt mondom: bukta, akkor biztos vagyok benne, hogy a lekváros variáció jut eszedbe. Való igaz, hogy nagyon finom lekvárral, de ha valami újdonságra vágysz, akkor meleg szívvel ajánlom ezt a citromos túrókrémeset. A túrós töltelék pedig nagyon jól harmonizál a mazsolás-mandulás tönkölykeverékkel (ha nem szereted, válaszd a natúr tönköly kalács liszt keveréket). Most fekete szederrel gazdagítottam, de természetesen készítheted más gyümölccsel is!

Hozzávalók

A tésztához:
-1 csomag mazsolás-mandulás tönköly lisztkeverék
-250 gramm langyos tej
-20 gramm olvasztott vaj
-3 evőkanál porcukor

A töltelékhez:
-200 gramm túró
-1 tojás sárgája
-5 evőkanál kristálycukor
-2 evőkanál olvasztott vaj
-fél citrom reszelt héja és leve
-kb 3-4 kis marék fekete szeder

A lisztet a porcukorral és a langyos tejjel összekeverjük, és letakarva kb 10 percig pihentetjük. Majd hozzádagasztjuk a vajat, és pár percig dagasszuk. Letakarva langyos helyen kb duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót villával kissé összetörjük, és hozzákeverjük a vajat, cukrot, a tojás sárgáját, a citrom levét és héját. A tésztát lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kb 10×10 cm-es darabokra vágjuk. A tésztadarabokat kézzel kissé széthúzzuk, és kb 3 teáskanál túrókrémet és 2-3 szem szedret teszünk a közepére. A tésztát feltekerjük, és oldalt is összecsípjük. Sütőpapírral bélelt formába helyezzük, ahol kb 15 percig még pihentetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben tesszük, ahol kb 23-28 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0