Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Citromos-túrós alakor csiga

Ez a finom, illatos csiga tökéletes vendégváró, de ez persze csak akkor igaz, ha hagysz nekik belőle! Az alakor szenzációs ízével tökéletes párost alkot a lágy túrókrém, amit a sok puha mazsola, és a ropogós manduladarabkák tesznek még teljesebbé! Természetesen ha nem szereted a mazsolát és mandulát, választhatod a NATÚR lisztkeveréket is!

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

  • 250 gramm félzsíros túró
  • 4 evőkanál kristály(!)cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál olvasztott vaj (vagy olaj)
  • kisebb kezeletlen citrom reszelt héja

A lisztet a cukorral és a tejjel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen kb 35-40 percet pihentetjük.
Közben előkészítjük a krémet: a túrót áttörjük, és hozzákeverjük a tojássárgáját , a vajat és a citromhéjat. Én késes aprítóban szoktam krémesre zúzni. A cukrot még NEM tesszük bele, csak közvetlenül a tészta megkenése előtt (eláztathatja a tésztát).
A tésztát kis liszten átgyúrjuk és kb 30×40 cm-es lappá nyújtjuk.
A cukrot belekeverjük a krémbe, és megkenjük a tésztát. A rövidebb oldaláról szorosan feltekerjük, feldaraboljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Kb 10 percig pihentetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek