Nehézségi fokozat:
Citromos-túrós alakor csiga
Ez a finom, illatos csiga tökéletes vendégváró, de ez persze csak akkor igaz, ha hagysz nekik belőle! Az alakor szenzációs ízével tökéletes párost alkot a lágy túrókrém, amit a sok puha mazsola, és a ropogós manduladarabkák tesznek még teljesebbé! Természetesen ha nem szereted a mazsolát és mandulát, választhatod a NATÚR lisztkeveréket is!
Hozzávalók
A tésztához:
- 1 csomag világos alakor édes sütőkeverék
- 250 ml tej (vagy víz, vagy növényi tej)
- 3 evőkanál porcukor-opcionális (a termék nagyon enyhén édesített)
A krémhez:
- 250 gramm félzsíros túró
- 4 evőkanál kristály(!)cukor
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál olvasztott vaj (vagy olaj)
- kisebb kezeletlen citrom reszelt héja
A lisztet a cukorral és a tejjel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen kb 35-40 percet pihentetjük.
Közben előkészítjük a krémet: a túrót áttörjük, és hozzákeverjük a tojássárgáját , a vajat és a citromhéjat. Én késes aprítóban szoktam krémesre zúzni. A cukrot még NEM tesszük bele, csak közvetlenül a tészta megkenése előtt (eláztathatja a tésztát).
A tésztát kis liszten átgyúrjuk és kb 30×40 cm-es lappá nyújtjuk.
A cukrot belekeverjük a krémbe, és megkenjük a tésztát. A rövidebb oldaláról szorosan feltekerjük, feldaraboljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Kb 10 percig pihentetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.