Semmi extra, csak egy kis csavar van benne.
Hozzávalók 2 db csavart veknihez:
Elkészítés:
- A tasakon található kenyérsütési útmutató szerint állítsuk össze a kenyértésztát és kelesszük is meg.
- Ha megkelt a tészta, borítsuk erősen lisztezett felületre. A tészta elég lágy és ragacsas, előbbi miatt szépen szét is fog terülni; utóbbi miatt lisztes kézzel dolgozzunk vele.
- Kicsit húzzuk szét a már amúgy is elterült tésztát téglalap alakúra és vágjuk ketté.
- A darabokat egyesével tekerjük fel (közben lisztezzük kezünket is, meg a felületet és a tésztára is szórhatunk), majd csavarjunk rajta ötöt-hatot vagy amennyit tudunk.
- Tegyük a megcsavart tésztát egy-egy tapadásmentes kenyérformába (vagy sütőpapírral béleltbe) és innét már újra a sütési útmutató szerint járjunk el (kelesszük még a formákban a tésztát és süssük meg).