Nehézségi fokozat:

Csavart veknik

Semmi extra, csak egy kis csavar van benne.

Hozzávalók 2 db csavart veknihez:

Elkészítés:

  1. A tasakon található kenyérsütési útmutató szerint állítsuk össze a kenyértésztát és kelesszük is meg.
  2. Ha megkelt a tészta, borítsuk erősen lisztezett felületre. A tészta elég lágy és ragacsas, előbbi miatt szépen szét is fog terülni; utóbbi miatt lisztes kézzel dolgozzunk vele.
  3. Kicsit húzzuk szét a már amúgy is elterült tésztát téglalap alakúra és vágjuk ketté.
  4. A darabokat egyesével tekerjük fel (közben lisztezzük kezünket is, meg a felületet és a tésztára is szórhatunk), majd csavarjunk rajta ötöt-hatot vagy amennyit tudunk.
  5. Tegyük a megcsavart tésztát egy-egy tapadásmentes kenyérformába (vagy sütőpapírral béleltbe) és innét már újra a sütési útmutató szerint járjunk el (kelesszük még a formákban a tésztát és süssük meg).

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0