Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Cseresznyés csigák - 2. nehézségi fokozat

A cseresznyeszezon idén egy kicsit várat magára, már június írunk és én még májusi cseresznyét sem láttam. 
Na de ne keseredjünk kell, amíg nincs friss, addig jó a fagyasztott is (vagy ha már szezon után vagyunk, akkor akár kompótból is elkészíthető).  A töltelék természetesen más gyümölcsre is cserélhető, nyugodtan készítsünk szezonnak megfelelő csigákat. (Nekem a barackos is nagy kedvencem!)

Hozzávalók 15-16 db kisebb csigához:

Elkészítés:

  1. Készítsük el a cseresznyés tölteléket. A cseresznyét a keményítővel, cukorral és a fahéjjal tegyük fel a tűzhelyre egy edényben és melegítsük össze. A keményítőtől be fog kicsit sűrűsödni. Vegyük le a tűzről és tegyük félre felhasználásig.
    (Ha fagyasztott cseresznyét használunk, akkor először olvasszuk fel az edényben a cseresznyét, és ha nagyon sok levet engedett, azt szűrjük le. Ezután ugyanúgy tegyük hozzá a keményítőt, cukrot, fahéjat és melegítsük össze.)
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra (alsó-felső sütési fokozaton).
  3. Tasakon található sütési útmutató szerint állítsuk össze a tésztát és kelesszük meg.
  4. Ha megkelt a tészta, borítsuk lisztezett felületre és nyújtsuk ki kb. 1 ujjnyi vastag téglalap alakúra.
  5. Oszlassuk el a tetején a cseresznyét úgy, hogy mindenhová jusson.
  6. A hosszabbik oldal mentén tekerjük fel a tésztát, majd egy éles késsel (vagy cérnával) vágjunk belőle 1 cm vastag szeleteket.
  7. Egy hőálló tálat kenjünk ki vékonyan olajjal és tegyük bele a csigákat úgy, hogy hagyunk köztük legalább 1 cm távolságot (kelés miatt).
  8. Hagyjuk 5-10 percig letakarva kelni a csigákat, majd kenjünk meg az oldalukat (növényi) tejjel, mielőtt betennénk a sütőbe. (Nem szükséges, csak ha zavarónak gondoljuk, hogy lisztes marad. Olajjal is megkenhetjük, akkor sütés után jobban szétszedhető.)
  9. Süssük 20-25 percig a csigákat, vagy amíg kapnak egy szép aranybarna színt.

Kapcsolódó termékek