Nehézségi fokozat:
Csíkos alakorkalács
Ha olyan finomságra vágysz, ami azon felül hogy különleges és extra finom ízű, még csodaszép is, akkor már ne is keresgélj tovább, ez a kalács tökéletes választás! Ráadásul nagyon hamar elkészül, szóval nem kell sok időt a konyhában tölteni!
Hozzávalók:
–1 csomag alakor kalács sütőkeverék (340 gramm)
-250 gramm langyos tej +2 evőkanál
-30 gramm olvasztott (de nem meleg) vaj
-4 evőkanál porcukor
-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A lisztet a 250 gramm langyos tejjel, a cukorral és a vajjal elkeverjük. A tésztát elfelezzük, és az egyik felében elkeverjük a kakaóport és 1 evőkanál tejet.
Letakarva langyos helyen kb 40 percet pihentetjük (a vaj miatt picit lassabb lesz), majd kb fél cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk mindkét tésztát. A fehér színűt megkenjük 1 evőkanál tejjel, majd ráfeltetjük a kakaós tésztát is. Feltekerjük, és sütőformába helyezzük.
Kb 20 percig pihentetjük, majd 170 fokra (+alsó-felső légkeverés) előmelegített sütőben tesszük, ahol kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.