Nehézségi fokozat:
Csokikrémes csiga
Hirtelen beállítottak a vendégek, és még a szörpös üveg is majdnem üres? Vagy a gyerekeknek kellene kis uzsonnát csomagolni, de ötleted és sok időd sincs rá? Esetleg magadat kényeztetnéd egy kis tápláló ősgabonás finomsággal?
Bármi is legyen a válaszod, ez a csokikrémes csiga elképesztően finom, és hiper sebességgel elkészül (mondjuk arra azért készülj, hogy legalább ilyen gyorsan el is fog fogyni)!
Hozzávalók a tésztához:
– 330 gramm alakor kalács keverék
– 330 gramm alakor kalács keverék
– 220 ml langyos tej (vízzel és növényi tejjel is helyettesíthető)
– 3 evőkanál porcukor (OPCIONÁLIS-a keverék istenien illatos vaníliáscukrot tartalmaz, azonban ha Te az édesebb ízeket kedveled, használhatsz ízlésed szerint)
Hozzávalók a csokikrémhez:
– 100 gramm nagyon puha vaj (laktózmentes vajjal vagy növényi zsiradékkal is helyettesíthető)
– 4 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
– nagy csipet fahéj (OPCIONÁLIS-nem lesz tőle fahéjas csiga íze, de nagyon illatossá, különlegessé varázsolja)
Hozzávalók a csokibevonathoz:
– 30 gramm étcsoki
Először a tésztát készítjük el: összegyúrjuk az alapanyagokat, majd letakarjuk és kb 20-25 percig langyos helyen pihentetjük.
Míg a tészta pihen, összeállítjuk a csokikrémet: a puha vajat a kakaóporral, a cukorral és a fahéjjal krémesre keverjük.
A tésztát lisztezett felületen (bármilyen lisztet használhatsz) picit átgyúrjuk, majd kb fél cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Ha a rövidebb oldalánál tekerjük akkor kevesebb, de nagyobb csigáink lesznek, ha a hosszabb oldalánál, akkor több és kisebb csigáink lesznek.
A csigákat kb hüvelykujjnyi vastagra vágjuk (érdemes cérnával vágni, így szebb a vágási felület és a krém sem nyomódik ki belőle) és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Itt kb 10 percig pihentetjük, majd 170 fokos sütőben (alsó-felső légkeverés) kb 17-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha szeretnénk extra csokit a tetejükre, akkor vízgőz felett olvasztott étcsokival ízlés szerint áthúzzuk a csigákat.