Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Csokis-diós mini csomók

Ezek a kis apró csokis-diós csomócskák egyszerűen olyan puhák, olyan illatosak…de hát igazából nincs is ebben meglepő, hiszen ki tudna ellenállni egy alakorból készült finomságnak?
Mi most tojással gazdagítottuk a tésztát, de ha elhagynád, arra is adunk tippet!

Hozzávalók (kb 2 tepsinyi adaghoz)

A tésztához:

  • 1 csomag világos alakor sütőkeverék (mi a mazsolás-mandulásat használtuk, de természetesen elkészítheted bármelyikből)
  • 200 ml langyos tej (vagy víz, vagy növényi tej)
  • 1 egész tojás (ha elhagynád, számolj helyette +50 ml folyadékot)
  • 4 evőkanál porcukor
  • 50 gramm olvasztott, de nem meleg vaj (vagy margarin, vagy más zsiradék)

A töltelékhez:

  • 100 gramm puha vaj (vagy más zsiradék)
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor        
  • 4 evőkanál darált dió
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál liszt (bármilyen liszt jó, ami otthon van)

A lisztet a tejjel, vajjal, tojással és a porcukorral alaposan összekeverjük, és letakarva langyos helyen kb 30-40 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: az összes hozzávalót jól elkeverjük.

A tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd 45×35 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tészta felére kenjük a tölteléket, és ráhajtjuk a másik felét. Kb 1 ujjnyi csíkokra vágjuk, amiket egyesével megtekerjünk és csiga alakban feltekerünk.

A kis csomókat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb 10 perc pihentetés után 170 fokra előmelegített sütőben kb 12-16 perc alatt süssük készre őket!

Kapcsolódó termékek