Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Csokis-szedres babka

Szerintem nem él ember a földön, aki ne szeretné a csokis babkát! Hiszen ott a puha tészta, és a finom, olvadósan-szaftossá sült csokikrém! Valld be, hogy most nyeltél egy nagyot! 😃 És akkor most képzeld el, hogy az olvadós csokikrémbe csodásan belesül az édes és zamatos fekete szeder! Ráadásul a kellemesen édes, mazsolás-mandulás kalács liszt keveréket használtam, ami nagyon jól harmonizál ezzel az ízesítéssel (ha nem szereted a mazsolát, akkor készítheted a natúr tönköly kalács lisztkeverékkel is)! Nálam ez a példány pillanatok alatt elfogyott! Természetesen készítheted más gyümölcsökkel is, csak a képzeleted szab határt az ízesítés tekintetében! 😉

Hozzávalók

A tésztához:
1 csomag mazsolás-mandulás tönköly kalács liszt keverék
-250 ml langyos tej
-3 evőkanál porcukor
-50 gramm olvasztott vaj

A töltelékhez:
-100 gramm puha vaj
-5 evőkanál kristálycukor
-3 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
-3-4 marék fekete szeder

A tésztához a lisztet, a porcukrot a langyos tejjel összekeverjük, és letakarva langyos helyen kb 10 percig pihentetjük. Beledolgozzuk a vajat, és pár percig dagasztjuk. Letakarva langyos helyen kb duplájára kelesztjük. A vaj miatt picit lassabban kel, nekem kb 60 perc volt. Közben elkészítjük a tölteléket: a puha vajat a cukorral és a kakaóval kikeverjük.
A gyümölcsöt megmossuk, és egy papírtörlőn teljesen leszárítjuk. A tésztát lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a csokikrémmel, megszórjuk a gyümölccsel, és a rövidebb oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Hosszában kettévágjuk, és összetekerjük a két szálat. A tésztát sütőpapírral bélelt formába tesszük, ahol kb 15-20 percig pihentetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben helyezzük, és kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek

No products were found matching your selection.