Nehézségi fokozat:
Diós alakor ciabatta
Az alakor egy szenzációs gabona: tápláló, mély, diós ízű, csodás zamatú. Most képzeljétek el, hogy ezt a diós ízvilágot kissé felerősítjük, és darált dióval gazdagítjuk. Feltétlenül próbáljátok ki pirítva is!
Hozzávalók (6 db-hoz):
–1 csomag teljes kiőrlésű alakor sütőkeverék (500 gramm)
-4 evőkanál darált dió
-410 ml langyos víz
A lisztet a vízzel és a dióval összedolgozzuk, és letakarva langyos helyen kb 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, a tetejét is kissé lisztezzük le, így szép, rusztikus lesz.
Osszuk 6 kb egyenlőre részre, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol még kb 15-20 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben (ha lehet alsó-felső légkeverés) 28-33 perc alatt aranybarnára sütjük.