Nehézségi fokozat:
Diós csavart baguett szénhidrát csökkentett ősi gabonából
Ki mondta, hogy egy kevesebb szénhidrátot tartalmazó péksüti nem lehet illatos, ropogós, és elképesztően ízletes? Most egy finom, diós változatot mutatok!
Hozzávalók (3 darabhoz):
–1 csomag csökkentett szénhidrát tartalmú teljes kiőrlésű ősi gabona lisztkeverék (500 gramm)
-500 ml langyos víz
-50 gramm aprított dió
A lisztet a vízzel és a dióval eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, kb 2 ujjnyi vastagságúra lapogatjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk. Enyhén megsodorjuk és kicsit megtekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és kb 15 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.