Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Diós kalács

Ennek a finom, citromtól illatozó diós kalácsnak senki nem tud ellenállni! Nagy kedvencünkből, a fehér alakorból készül! Végtelenül gyors és egyszerű az elkészítése is, szóval a rohanó hétköznapokba is beilleszthető! Kipróbálod?

Hozzávalók:

-A tésztához:

– A töltelékhez:

  • -100 gramm darált dió
  • -4 evőkanál kristálycukor
  • -1 kisebb bio citrom reszelt héja (vagy ízlés szerint pl fahéj)

-A megkenéshez:

  • 50 gramm olvasztott, de nem meleg vaj

A tésztához a lisztet a vajjal, a cukorral és a tejjel simára keverjük, és letakarva langyos helyen kb 35-40 percig pihentetjük.

A töltelékhez összekeverjük a diót, a cukrot és a citromhéjat.

A tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, és kb 45×35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a vajjal és megszórjuk a diós töltelékkel. Feltekerjük, és sütőformába tesszük (ha nem tapadásmentes a formánk, akkor vékonyan vajazzuk és lisztezzük ki).

15 percig pihentessük a formába, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt készre sütjük.

Kapcsolódó termékek