Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Dupla csokis csavart

Csokiból soha, semmilyen körülmények között nem elég. Ez a csavart rúd ráadásul duplán is csokis, szóval számítsatok rá, hogy kétszer olyan gyorsan el is fog fogyni! Az alakor kalács keverékből ráadásul extra gyorsan elkészíthető, puha, szaftos, nagyon-nagyok csokis! A sütés során a töltelék picit kifolyik majd, finoman körbeöleli a lágy tésztarudacskákat, és isteni, karamellizált, ropogós csokikéreggé varázsolódik!

Hozzávalók: 

A tésztához:
1 csomag alakor kalács lisztkeverék (340 gramm)
-250 gramm tej (vagy növényi tej, vagy víz)
-2 evőkanál porcukor vagy kristálycukor
-30 gramm olvasztott, de nem meleg vaj (vagy más zsiradék) 

A csokikrémhez:
-100 gramm puha vaj
-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-5 evőkanál kristálycukor -50 gramm étcsokoládé csepp (vagy aprított csoki)

A tésztához a lisztet, a langyos tejjel, vajjal és a cukorral alaposan összekeverjük, majd letakarva langyos helyen kb 30 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a puha vajat elkeverjük a cukorral és a kakaóval. A tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd kb fél cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne ragadjon le, ha szükséges, picit lisztezzünk alá és fölé! A tésztát kenjük meg a krémmel, és szórjuk meg a csokival. Hajtsuk ketté, vágjuk kb hüvelykujjnyi csíkokra, tekerjük meg, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Pihentessük kb 15 percig, majd 160 fokos sütőben süssük aranybarnára kb 18-23 perc alatt.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0