Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Dupla csokis dupla csiga

Ki mondta, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült édes finomságok nem lehetnek finomak, puhák, ízletesek? Ez a kis dupla csokis dupla csiga pedig azon felül hogy ízletes, szuper egyszerűen elkészíthető, és biztos, hogy nagyon hamar el is fogy!

Hozzávalók (egy nagy tepsihez)

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 60 gram nagyon puha vaj
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál kristálycukor

A lisztet a porcukorral és a tejjel alaposan keverjük el, majd letakarva langyos helyen kb. 30 percet pihentessük.
Közben készítsük el a tölteléket: a kristálycukrot, a kakaóport és a puha vajat alaposan keverjük össze.
A tésztát borítsuk lisztezett felületre, majd alaposan gyúrjuk át, és nyújtsuk kb. 40×30 cm-es téglalappá. Egyenletesen kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel mindkét oldaláról úgy, hogy a tekerést nagyjából a tészta feléig végezzük. Az így kapott dupla hengert vágjuk kb. 1 cm vastag darabokra, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Pihentessük még nagyjából 10 percig, majd 170 °-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

Kapcsolódó termékek