Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Extra gyors lepénykenyér

Egyszerű, villám gyors, ízletes, puha! Ezek mind ennek a finomságnak a jellemzői. Töltheted szendvicsszerűen, tépheted darabokra, vagy akár feltekerve is fogyaszthatod, mindenhogyan imádni fogod! Én most fűszeres olajjal kentem le a lapokat, de ezt természetesen elhagyhatod, vagy ízesítheted más fűszerekkel is.

Hozzávalók

A lekenéshez:

  • 3-4 evőkanál (olíva)olaj
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • nagy csipet só
  • fél csokor aprított petrezselyem
  • őrölt bors ízlés szerint

A lisztet a vízzel alaposan elkeverjük, majd letakarva kb 10 percig pihentetjük.

Addig összedobhatjuk a fűszeres olajat!

A tésztát lisztezett felületen át gyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. A kis tészta darabkákat felgömbölyítjük, és a lehetőleg legkevesebb liszttel leszórva kb 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Forró száraz serpenyőbe tesszük, és mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára, hólyagosra sütjük. Ha megsült, a fűszerolajjal mindkét oldalát vékonyan megkenjük.

Akár előre is elkészítheted, a kis tésztagombócokat helyezd jól záródó, fedeles dobozba, és tedd a hűtőbe felhasználásig. Így kb 1-1,5 napig biztosan eláll, és már csak nyújtani és sütni kell!

Kapcsolódó termékek