Nehézségi fokozat:
Extra magvas vágott tönköly bagett
Mi nagyon szeretjük a bagetteket, hiszen nemcsak reggelire vagy vacsorára isteniek, hanem praktikusan csomagolhatóak is, legyen szó piknikezésről, túrázásról, vagy a gyerkőc uzsonnájáról. Most egy extrán magvas változatot mutatunk Nektek fehér tönköllyel, ami illatos, ropogós, de belül nagyon puha! Ezzel az egyszerű, de mutatós vágással pedig még a vacsoravendégeket is elkápráztathatod!
Hozzávalók (8 darabhoz):
- 1 csomag világos tönköly sütőkeverék
- 70 gramm magkeverék (bármilyen magot használhatsz)
- 390 ml langyos víz
A lisztet a vízzel és a magokkal alaposan eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen átgyúrjuk, és egy nagy cipót formázunk. 8 részre osztjuk, és felgömbölyítjük.
Megformázzuk a bagetteket, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Ha szeretnénk, szórhatunk kis lisztet a tetejükre.
Közvetlenül sütés előtt kb 1 cm mélyen bevágjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a bagetteket.