Nehézségi fokozat:
Fahéjas-aszalt gyümölcsös csiga
Ha nagyon gyorsan ennél valami nagyon finomat, ami még tápláló és tényleg extra gyorsan elkészíthető, akkor ez a recept Neked szól. Bármivel gazdagíthatod a csigákat ami éppen otthon van, én most aszalt gyümölcsöket kaptam le a kamrapolcról.
Hozzávalók
A tésztához:
-1 csomag tönkölykalács lisztkeverék
-250 ml langyos tej
-50 gramm olvasztott vaj
-2 evőkanál porcukor
A töltelékhez:
-100 gramm olvasztott vaj
-4 evőkanál kristálycukor
-2 csapott teáskanál őrölt fahéj
-100 gramm apróra vágott aszalt sárgabarack
-50 gramm vörös áfonya
A lisztet a langyos tejjel, vajjal és a cukorral alaposan összekeverjük, és letakarva langyos helyen kb 30 percet pihentetjük.
Lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, és megszórjuk a gyümölccsel. Szorosan feltekerjük, és hüvelykujjnyi vastag csigákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol kb 15 percig pihentetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.