Nehézségi fokozat:
Focaccia
Az olaszok fociacciája egyszerűen megunhatatlan! Hiszen kedvünk szerint variálhatjuk a rákerülő szószokat, feltéteket, szórhatunk rá friss, aprított fűszert, de ha csak egyszerűen megpakoljuk paradicsommal, úgy is sikere lesz!
Hozzávalók (8 kisebb darabhoz):
–1 csomag világos tönköly lisztkeverék
-380 ml langyos víz
-20 ml (olíva)olaj
A feltéthez:
-4-5 gerezd fokhagyma
-4 evőkanál (olíva)olaj
-koktélparadicsom
-lilahagyma
-paprika
-szalámi
-só
-bors
A lisztet a vízzel és az olajjal elkeverjük, majd langyos helyen kb 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd kb hüvelykujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a fokhagymás olajjal, kedvünk szerint megpakoljuk a feltétekkel, és 8 darabra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ahol még kb 15 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.