Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Füstölt sajtos csiga

Ezeknek a kis csiga formájú alakor zsemléknek lehetetlen ellenálni, főleg hogy illatos füstölt sajttal vannak megtöltve!

Hozzávalók (8 darabhoz):

A lisztet a vízzel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk.
A tésztadarabkákat kissé felgömbölyítjük, és kb 45 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Az egyik kinyújtott tésztát egyenletesen lekenjük két evőkanál olajjal, és ráfektetjük a második tésztalapot. Ezt is lekenjük vékonyan két evőkanál olajjal, és négy egyenlő részre vágjuk.
Rászórjuk a reszelt sajtot, szorosan feltekerjük, és csiga formára alakítjuk. Így járunk el a másik két tiszta lappal is.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ahol még kb. 10-15 percig pihentetjük, majd lekenjük tojással, és megszórjuk magokkal. 180 °-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek