Nehézségi fokozat:

Fűszeres-tepertős és hagymás-sajtos tönkölypogácsa

Szerintem egy jó pogácsa mindenkit levesz a lábáról! Illatos, omlós, finoman levelekre is tudjuk szedni… szerintem ezt inkább nem fokozom tovább, hanem inkább mutatom, hogy készül!

Hozzávalók:
1 csomag világos tönköly lisztkeverék (450 gramm)
-390 gramm langyos víz)
-100 gramm tepertő
-2 gerezd fokhagyma
-1 kis fej vöröshagyma
-40-50 gramm sajt (reszelve)
-kis liszt (az átgyúráshoz)
-30 gramm vaj/zsír
-1 egész tojás (a lekenéshez)
-só
-bors

A lisztet a vízzel eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb 30 percig pihentetjük.
A tepertőt a fokhagymával krémesre aprítjuk/daráljuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és aranybarnára sütjük a vajon. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Kihűtjük úgy, hogy kissé megdermedjen, de még kenhető állagú maradjon.
A tésztát lisztezett felületen kissé átgyútjuk, majd két részre osztjuk a tésztát.
Az egyik felét megkenjük a tepertővel, a másik felét a hagymás vajjal.
A tésztákat meghajtogatjuk, majd lisztezett folpackba csomagolva kb 40 percre fagyasztóba tesszük.
Ismét áthajtogatjuk, majd újabb 30 perc fagyasztós hűtés után ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tojással megkenjük, és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol még kb 20 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben tesszük, és kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0