Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Gesztenyekrémes csiga

Ha ősz, akkor gesztenye! De nem ám akármilyen! Selymesen sima, finoman rumos, lekvártól pikáns, mandulától roppanós! Az alakor liszt pedig olyan tökéletesen harmonizál a töltelékkel, hogy ha egyszer elkészíted, akkor másodszor is el fogod! Én most a mazsolás-mandulás változattal készítettem, mert imádom ahogy ropog benne a mandula, és finom ízletes benne a mazsola, de ha nem kedveled, válaszd a natúr változatot, amit ITT találsz!

Hozzávalók a tésztához:
-1 csomag mazsolás-mandulás alakor kalácskeverék (340 gramm)
-1 kisebb tojás
-210 gramm langyos tej
-4 evőkanál kristálycukor
-30 gramm olvasztott, de nem meleg vaj

Hozzávalók a töltelékhez:
-250 gramm gesztenyepüré (cukrozott)
-2 evőkanál barack lekvár (meggy lekvárral is finom)
-50 gramm nagyon puha vaj
-4 evőkanál kristálycukor
-1 evőkanál rum (vagy rumaroma)

A díszítéshez:
-15-20 gramm étcsoki csepp (vagy aprított étcsokoládé)
-kb 1 evőkanál porcukor a szóráshoz

A lisztet a tejjel, cukorral, vajjal és a tojással alaposan elkeverjük, majd langyos helyen kb 20-25 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a puha vajat a cukorral, a gesztenyével, vajjal, lekvárral és a rummal krémesre keverjük. A tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd kb 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd megkenjük a krémmel, és szorosan feltekerjük.
Ha több, de kisebb csigát szeretnénk, akkor a hosszabbik oldaláról tekerjük fel, ha kevesebb, de nagyobb csigát szeretnénk, akkor a rövidebb oldaláról. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megszórjuk a csokival, és még kb 15-20 percig pihentetjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek

No products were found matching your selection.