Nehézségi fokozat:

Húsvéti nyuszik

Mindjárt itt a húsvét, így nálunk már lázas készülődés zajlik a konyhában is. Ezeket a finom puha, illatos nyuszikat még gyorsan megmutatom Nektek is, mert szerintem tökéletes választás lehet a klasszikus kalács mellé is, érdemes kipróbálni. Kalácshoz való sütőkeveréket használtam hozzá, méghozzá a tönkölyliszteset, és ismét nem csalódtam a végeredményben. Az idő rövidsége miatt most nekem is jól jött, hogy nem kellett külön-külön, több hozzávalóból meggyúrnom a kalácstésztát, csupán csak elővettem a tasakot, vízzel összekevertem a keveréket és kész is volt a tészta. Hagytam kelni kb. 15-20 percet, formáztam és sütöttem. Egyből két adagnyit készítettem, mert sejtettem, hogy egy nem fog sokáig tartani. A két adagból nekem 12 db nyuszi lett, de természetesen lehet indulni egy adaggal is; egy biztos: sikert fog aratni kicsik és nagyok körében egyaránt.

Hozzávalók 12 db nyuszihoz:

2 tasak (2×330 g) natúr tönköly édes sütőkeverék
– 3-4 ek barna cukor (vagy egyéb cukor/édesítő, de el is hagyható a sütőkeverékben van egy kevés cukor)
– 350 ml víz (kevesebb vizet használok, mint amit a tasakon található útmutató ír, mert egy formázhatóbb tésztát készítünk)
– kevés cukor a szóráshoz

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. A lisztkeveréket tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot (ha használunk) és a vizet, majd a tasakon látható útmutató szerint készítsünk belőle tésztát. Tegyük félre 15-20 percre, vagy amíg megkel.
3. Ha megkelt a tészta, formázzunk belőle nyuszikat. Csípjünk le a tésztából egy kisebb darabot, sodorjunk belőle egy vékony 20-25 cm hosszú hengert. Csípjünk le a tésztából ismét egy kis darabot (sokkal kisebbet, mint a hengerhez), abból gyúrjunk egy kis golyót, majd ezt tegyük a henger közpére és a két végét megfogva keresztezzük a golyó felett, majd még egyszer csavarjuk át egymáson. Folytassuk ezt addig, míg tart a tészta.
4. Tegyük a nyuszikat sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a tetejüket vékonyan növényi tejjel, majd szórjuk meg egy kevés cukorral, vagy szezámmaggal, vagy bármivel, amivel szeretnénk.
5. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 15 percit. Két tepsiben fog elférni kényelmesen a 12 db nyuszi, így vagy légkeverés fokozatot használunk, ha egyszerre tesszük be a tepsiket, vagy egymás után sütjük. Én egymás után sütöttem, míg az első adag sült, addig formáztam a második adagot. Ha úgy látjuk, hogy gyorsan barnulnak, akkor vegyük vissza a hőfokot 180-ra.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0