Nehézségi fokozat:

Kakaós-szőlős koszorú – alakor édes sütőkeverékből (simával és mandulás-mazsolással)

Okulva a múltkori esetből, mikor csak egy adag kalácsot sütöttem, ami szinte meg sem élte, hogy teljesen kihűljön, olyan gyorsan elfogyott, így ez alakalommal biztosra mentem és egyből két tasaknyi alakor kalács sütőkeverékkel kezdtem. Egyikbe kakaót tettem, másikba szőlőt, szerintem nagyon finom lett! Kuglófformában sütöttem meg, nagy sikere volt még a gyerekek körében is.

Hozzávalók 1 db koszorúhoz:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra alsó-felső sütési fokozaton.
  2. A lisztkeverékeket öntsük külön-külön egy tálba, majd a mandulás-mazsoláshoz adjuk hozzá a cukrot (ha használunk) és a kakaóport majd a tasakon található sütési útmutató alapján készítsünk belőle tésztát.
  3. A másik tasak sütőkeverékkel is járjunk el így, adjuk hozzá a cukrot (ha használunk), a fahéjat és a szőlőt, majd készítsünk belőle tésztát. (A szőlőt akár akkor is hozzákeverhetjük, amikor már összeállt a tészta, de akkor egy kicsit nehezebb egyenletesen belekeverni.)
  4. Egy kuglófformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy használjunk szilikon sütőformát. Vizes kézzel formázzuk úgy meg a tésztákat, hogy bele tudjuk „tekerni” a formába. Én alulra tettem a kakaósat és arra rá a szőlőset.
  5. Tegyük a formát az előmelegített sütőbe, majd süssük 30 percig, utána vegyük vissza a hőfokot 170-re és süssük további 30 percig, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg a teteje. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e.

Kapcsolódó termékek

Áremelés

Kedves Vásárlóink!

A drasztikusan megemelkedett energia- és alapanyagárak miatt sajnos a közeljövőben mi is kénytelenek leszünk árakat emelni. Még szeptember végéig a régi áron tartjuk termékeinket, de október elsejétől igazodnunk kell a megváltozott költségkörnyezethez.

Megértésüket kérjük!

A Naturgold csapat

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0