Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Kurkumás kenyér – világos alakor sütőkeverékből

Ismét egy finom kenyérreceptet hoztam. Fűszereket csempésztem bele, méghozzá sárgákat, melyektől szép sárga színe lett. A kurkuma az egyik kedvenc fűszerem, így gondoltam nem hagyom ki a kenyérből sem.  A másik, mostanában gyakran használt fűszerem, a sáfrányos szeklice, ami színben és kinézetre is nagyon hajaz a sáfrányra, csak kedvezőbb az ára. Néhány magocskát is szórtam a fűszerek mellé, majd egy kis víz, keverés-kavarás, pihentetés, sütés és már kész is volt a finom, illatos, kívül ropogós héjú, belül légiesen könnyű és puha cipó.

Szeretem ezeket az előre elkészített sütőkeverékeket használni, mert tökéletes kenyeret lehet velük sütni akkor is, ha nem vagyunk jártasak a kenyérsütés világában, tiszta, ellenőrzött hozzávalókból állnak, rohanó napokon gyors és kényelmes megoldás és nem utolsó sorban pont akkora kenyér lesz belőlük, ami pár nap alatt elfogy még egy kisebb családban is, így biztos, hogy nincs pazarlás, mert nem szárad ránk.

Hozzávalók 1 db kenyérhez:

Elkészítés:

  1. A lisztet öntsük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a fűszereket és a magokat, majd a tasakon található sütési útmutató alapján készítsük el a tésztát.
  2. Kelesztés előtt vizes kézzel átsimítottam a cipó tetejét, bevagdostam és megszórtam egy kevés napraforgómaggal.
  3. Süssük meg a kenyeret a sütési útmutató alapján. Hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletelnénk.

Megjegyzés: Én megszokásból egy fedeles sütőtálban 230 fokra előmelegített sütőben sütöttem a kenyeret 50 percig (a fedeles sütőtálat is előmelegítettem a sütőben).

Kapcsolódó termékek