Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Kürtőskalács csíkok

A fahéjasan illatozó kürtőskalácsot senkinek nem kell bemutatni, hiszen kicsik-nagyok kedvence! Jó hír, hogy az édes alakor sütőkeverékkel pillanatok alatt elkészíthetjük a vásárok, fesztiválok legnépszerűbb finomságát!

Hozzávalók (kb 2 gáztepsinyi mennyiséghez):

A tésztához:

A tetejére:

  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 30 gramm olvasztott vaj (opcionális)

A lisztet a tejjel és a cukorral alaposan eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb 30-35 percig pihentetjük.

Lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd kb 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk.

Ha szeretnénk, megkenhetjük olvasztott vajjal.

Szórjuk meg egyenletesen a fahéjas cukorral, és a sodrófával finoman görgessük végig a felszínét, hogy a cukor jobban rátapadjon.

Vágjuk fel kb hüvelykujjnyi vastag és kb 8-10 cm-es csíkokra, majd fektessük a tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Pihentessük így a tésztát még kb 15 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 9-13 perc alatt süssük aranybarnára!

Kapcsolódó termékek