Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Lángos

Milyen is az igazán finom lángos? Puha, levegős tésztájú, de egyben ropogós, és természetesen nem szívja magába az olajat. Ez a lángos pont ilyen!

Hozzávalók (kb 12-13 darabhoz):
800 gramm világos tönköly liszt
-2 teáskanál szárított élesztő
-1 teáskanál cukor
-2,5 teáskanál só
-560 ml langyos víz
-1 evőkanál olaj
-olaj a sütéshez

A lisztet a vízzel, cukorral, sóval és az élesztővel összekeverjük, és letakarva langyos helyen kb 15 percig pihentetjük. Hozzáadjuk az olajat, és pár percig dagasztjuk. Újra letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. Ez nekem bő 1,5 óra volt.
Lisztezett felületen kb 12-13 részre osztjuk, és kissé felgömbölyítjük. Ne ijedjünk meg, nagyon lágy, kissé ragacsos a tészta, de a tönköly ilyen. Lisztezzünk alá, és jó lesz! Egy habkártya nagy segítség ehhez! 🙂 Letakarva ismét pihentetjük, míg újra meg nem nőnek a kis golyók, ez kb 30-40 perc. Kézzel óvatosan kihúzzuk, és a közepesen forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Vigyázzunk, az olaj ne legyen túlságosan forró, mert úgy nem sül át a belseje rendesen, de hideg se legyen, mert úgy megszívja magát nagyon olajjal.

Kapcsolódó termékek