Nehézségi fokozat:
Lenmagos szénhidrátcsökkentett zsemlék
Újabb példát hoztunk arra, hogy bizony az alacsonyabb szénhidráttartalmú pékáruk is lehetnek igazán finomak, és ízletesek! Mi most egy lenmaggal ízesített változatot hoztunk, ami remekül passzol az ősi gabonás keverékünkkel!
Hozzávalók (8 darabhoz):
- 1 csomag szénhidrátcsökkentett teljes őrlésű sütőkeverék
- 2 evőkanál lenmag
- 500 ml langyos víz
A lisztet a vízzel és a magokkal alaposan keverjük össze, és letakarva, langyos helyen 30-60 perc alatt kelesszük duplájára.
Lisztezett felületen kissé gyúrjuk át, formázzuk egy nagy cipóvá, és osszuk 8 egyenlő részre.
Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és még pihentessük őket kb 10 percig
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-27 perc alatt süssük őket készre!