Nehézségi fokozat:
Magvas fehér alakorkenyér
Legkedvesebb sütőkeverékünkből puha, de kívülről ropogós kenyeret sütöttünk, amit illatos magvakkal tettünk még finomabbá! Kiváló szendvicsalap!
Hozzávalók (kb 850-880 gramm kenyérhez):
- 1 csomag világos alakor sütőkeverék
- 420 ml langyos víz
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál chia mag
- 2 evőkanál tökmag
A lisztet a vízzel, a szezámmaggal és a chiamaggal alaposan elkeverjük.
Letakarjuk, és langyos helyen kb. 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
Egy kevés lisztet szórunk rá (ez bármilyen liszt lehet) és alaposan átkeverjük. Sütőformába kaparjuk, megszórjuk tökmaggal, és még kb. 15 percig pihentetjük.
180 °-ra előmelegített sütőben kb. 60-65 perc alatt készre sütjük.